Zürcher kalbsgeschnetzeltes
Schweiz
Kalvschnitzel som i Zürich
Här är ett recept på kalvschnitzel som i Zürich. Det är en rätt som ibland tillagas med lite skivad kalvnjure tillsammans med schnitzeln. I så fall steks kalvnjuren i smör en minut/sida och läggs till rätten vid serveringen. Den som vill kan dessutom vispa lite grädde och lägga en klick överst vid serveringen - då blir rätten lite festligare och ännu krämigare. Receptet här är inte så dumt det heller. Servera gärna med rösti (se recept här på hemsidan).
- Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 525
Ingredienser
Smör till stekningen
Kalvkött, tunt skivat, 800 g
Vetemjöl, 1 msk
Salt, ¾ tsk + efter smak och behov
Malen peppar efter smak och behov
Gul lök, 1 st
Champinjoner, 200 g
Vitt vin, 1 dl
Vispgrädde, 2½ dl
Köttbuljong, 1 dl
Majsstärkelse, 1 msk
Färsk bladpersilja, finhackad, 3 msk
Tillagning
1. Värm ugnen till 60 grader, förvärm en ugnsplåt och en ugnsform.
2. Värm smöret i en stekpanna. Stek köttet i omgångar på ganska hög värme i cirka 3 minuter per omgång, pudra över lite mjöl, ta bort, salta, peppra och håll varmt i ugnen.
3. Sänk värmen, låt stekfettet från köttet vara kvar i pannan och tillsätt lite mer smör om det behövs. Skala och finhacka löken, skiva champinjonerna tunt. Fräs löken och svampen i cirka 5 minuter.
4. Häll i vinet och låt sjuda bort nästan helt. Blanda ihop grädde, buljong och majsstärkelse väl, häll i och låt koka upp. Sänk värmen, koka i cirka 3 minuter, krydda. Tillsätt köttet och hälften av persiljan, låt det bli varmt. Lägg upp på tallrikar och strö över resten av persiljan. Servera väldigt gärna med rösti.