Wiosenne jajka faszerowane
Polen
Ägg fyllda med vår
Här är ett mellanmål, eller en förrätt, som smakar vår. Den passar naturligtvis fint på påskbordet, men lika bra närsomhelst. Så, för dig som gillar att äta något fräscht och vårlikt, här kommer ägg fyllda med rädisor, gurka och gräslök. Det känns som vår!
- Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Förrätt
- Kalorier/portion (kcal): 296
Ingredienser
Ägg, 5 st
Rädisor, 6 st
Gurka, 6-8 cm
Färsk gräslök efter smak
Majonnäs efter smak och behov
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Groddar av valfri sort efter smak
Tillagning
1. Koka äggen så de blir hårdkokta och kyl sedan ner dem. Dela dem på mitten på mitten och plocka ur äggulorna.
2. Skär rädisorna och gurkan i väldigt små tärningar, men spara gärna en tunn skiva rädisa per ägghalva som dekoration. Hacka gräslöken. Mosa äggulorna med en gaffel.
3. Blanda allt utom den skivade rädisan med majonnäs och krydda med salt och peppar. Lägg fyllningen i äggen och dekorera med valfria groddar, den skivade rädisan och lite extra hackad gräslök på toppen.