Wiosenne jajka faszerowane

Polen

Ägg fyllda med vår

Här är ett mellanmål, eller en förrätt, som smakar vår. Den passar naturligtvis fint på påskbordet, men lika bra närsomhelst. Så, för dig som gillar att äta något fräscht och vårlikt, här kommer ägg fyllda med rädisor, gurka och gräslök. Det känns som vår!

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 296

Ingredienser

Ägg, 5 st

Rädisor, 6 st

Gurka, 6-8 cm

Färsk gräslök efter smak

Majonnäs efter smak och behov

Salt efter smak

Malen peppar efter smak

Groddar av valfri sort efter smak

Tillagning

1. Koka äggen så de blir hårdkokta och kyl sedan ner dem. Dela dem på mitten på mitten och plocka ur äggulorna. 

2. Skär rädisorna och gurkan i väldigt små tärningar, men spara gärna en tunn skiva rädisa per ägghalva som dekoration. Hacka gräslöken. Mosa äggulorna med en gaffel. 

3. Blanda allt utom den skivade rädisan med majonnäs och krydda med salt och peppar. Lägg fyllningen i äggen och dekorera med valfria groddar, den skivade rädisan och lite extra hackad gräslök på toppen.