वेज मंचूरियन

Indien

Manchuriska kålbullar

Låt dig inte luras av namnet. Manchurien är en del av Kina som inte har så mycket eller ens något alls att göra med denna rätt. I Indien har dock det kinesiska köket varit och är populärt, flertalet rätter är influerade av det men i grunden indiska "uppfinningar". Det här är en sådan rätt. Ursprunget kan sägas vara en rätt skapad av en kinesisk kock verksam i Indien på 1970-talet.

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 5
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 181

Ingredienser

Vitkål, riven, 2 dl

Grön eller röd paprika, 1 liten

Röda eller gula lökar, 2 st

Ingefärs- och vitlökspasta, 1 tsk

Rött chilipulver efter smak

Fint vetemjöl (maida), 2 dl

Majsmjöl, 4 msk

Tomat- och chilisås, 2 msk

Olja efter behov till stekning

Salt efter smak

½-1 dl vatten

Sojasås, 2 tsk

Salladslök efter smak som garnering (kan uteslutas)

Färsk koriander efter smak som garnering (kan uteslutas)

Tillagning

1. Skölj och rengör först och främst kålen. Hacka eller riv den fint.

2. Blanda kålen med vetemjöl, 1 tsk salt, 2 msk majsmjöl, rött chilipulver och vatten efter behov och gör en smet i ett stort kärl.

3. Värm 1 msk olja i en panna och tillsätt finhackad lök, ingefära-vitlökspasta, finhackad paprika och en nypa salt, fräs väl. Tillsätt sojasås samt tomat- och chilisås och blanda väl. Blanda det resterande majsmjölet i lite vatten, gör en lösning och blanda ner den. Rör om i 2 minuter och stäng av värmen.

4. Hetta upp olja i en panna och gör små bollar av kål och stek dem väl.

5, Lägg nu allt detta till den tidigare förberedda såsen och blanda väl. Garnera gärna med lite skuren salladslök och hackad färsk koriander. Klart!