Tigaie picantă de pui

Rumänien

Kryddig kycklingpanna

I Rumänien är det populärt med en kryddigt kycklingpanna som finns på många restauranger. För den som inte vill eller kan ta sig till en restaurang i Rumänien kommer här en hemlagad variant ;) Det är inget svårt recept, det tar inte lång tid och det kräver inte många ingredienser. På restaurangen hittar vi den i olika versioner, några bättre, några mindre bra. Genom att laga den hemma har vi koll på ingredienserna, deras kvalitet och hur de tillagas. Den är klar väldigt snabbt och den är mättande nog. Nötkött går bra istället för kyckling om så föredras. Potatismos eller ris passar till.

  • Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 438

Ingredienser

Champinjoner (eller annan valfri svamp), 200 g

Kycklinglårfiléer, ½ kg

Grön paprika, 1 st

Röd paprika, 1 st

Gul paprika, 1 st

Kryddblandning till kyckling, 1 påse à 23 g (innehåller bl a salt, paprikapulver, vitlökspulver, cayennepeppar, mald gurkmeja, mald koriander, mald spiskummin, mald anis och mald kanel)

Mald chilipeppar, 1 tsk

Olja, 3-4 msk

Passerade tomater, 100 g

Rödlökar, 2 st

Färsk bladpersilja, 1 knippe

Vitlöksklyftor, 3 st

Röd chilipepparfrukt, 1 st

Salt efter smak

Tillagning

1. Strimla kycklingen och krydda med kycklingkrydda och malen chilipeppar. Bryn de kryddade kycklingstrimlorna i olja på hög värme.

2. Tillsätt sedan halverade och strimlade paprikor, skivad chilipeppar, svampen skuren i mindre bitar, hackad vitlök och halverad och skivad lök, stek apå hög värme. llt 

3. Tillsätt passerade tomater, tillräckligt för att bilda lite sås men inte för mycket. När maten är klar är det bara att strö över färsk persilja och servera. Lätt som en plätt!