Tahu goreng bumbu bawang ketumbar sederhana gurih 

Indonesien

Koriander- och vitlöksmarinerad friterad tofu

Tofu är en livsmedelsingrediens som kan bearbetas till olika läckra rätter. Stekt tofu passar också mycket bra som tillbehör. Helt enkelt serverad med varmt ris, tomatsås och färska grönsaker, kan stekt tofu med en enkel koriander- och lökkryddning få dig att glömma din omgivning. Den här menyns läckerhet kan till och med vara bättre än läckerheten hos betydligt dyrare och mer avancerade rätter.

  • Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 227

Ingredienser

Tofu, 500 g

Matolja efter smak och behov

Vitlöksklyftor, 4 st

Mald koriander, 1 tsk

Färsk gurkmeja, 2 fingrar

Salt, 2 tsk

Vegetabiliskt buljongpulver, 1 tsk

Tillagning

1. Blanda ihop krossade vitlöksklyftor, mald koriander, skalad gurkmeja, salt och buljongpulver. Tillsätt sedan lite vatten.

2. Lägg tofun, skuren i 10-12 kuber, i marinaden. Låt den stå i cirka 5-10 minuter för att kryddorna ska absorberas.

3. Hetta upp tillräckligt med olja. Stek tofun som har marinerats med kryddorna tills den är gulaktig.

4. Vänd på tofun då och då så att den blir perfekt tillagad efter din smak. Ta bort den stekta tofun och servera, gärna med kokt ris och en hemgjord chili- och tomatsås.