
Tagliolini al ragù di trota salmonata
Italien
Tagliolini med ragu på regnbågslax

Regnbåge är en laxfisk som har sitt ursprung i norra Stilla havet men som är en utmärkt fin matfisk, populär att fiska. Det gör att den introducerats i Europa och numera lever naturligt i vattendrag i bland annat norra Italien. Här är den i ett recept med tagliolini, en äggpasta som passar fint till fisk.
- Tillagningstid: 1 timme 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Förrätt
- Kalorier/portion (kcal): 483
Ingredienser
Tagliolini, 200 g
Filé av regnbågslax, 70 g
Silverlök, 1 st
Morot, 1 st
Stjälkselleri, 1 stjälk
Tomater, 2 st
Torrt vitt vin, ½ dl
Olivolja, 3 msk
Fiskben om så önskas
Vetemjöl (00), 30 g
Färsk bladpersilja, 1 kvist
Lagerblad, 1 st
Vitlöksklyfta, 1 st
Smör, 60 g
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Tillagning
1. Börja med buljongen. Koka fiskben, en halv morot, en halv lök, en halv selleristjälk och lagerblad täckt med vatten i ungefär en timme. Skär resterande delar av lök, morot och selleri i tunna strimlor, tillsätt vitlöksklyftan och lite olja och fräs långsamt tills allt nästan är genomstekt.
2. Skär fiskfiléerna i kuber och mjöla dem. Hetta upp en panna med olja, bryn fiskkuberna, tillsätt det vita vinet och blanda ihop. Tillsätt sedan lite buljong, lagerblad och tärnade tomater.
3. Tillsätt fisken till de stekta grönsakerna. Koka i cirka 5 minuter. Tillsätt hackad persilja. Salta och peppra. Smält lite smör i en kastrull om ragun är för tunn, tillsätt lite mjöl, blanda med en visp och tillsätt lite varm buljong lite i taget. Använd blandningen för att få önskad konsistens på ragun.
4. Koka tagliolinin och fräs sedan med den varma ragun.