
Tagliata rucola e grana
Italien
Tagliata med rucola och grana padano

Letar du efter en huvudrätt som är enkel att tillaga men lika uppseendeväckande som god? Då är det här receptet något för dig! Rätten tillagas i sista minuten och serveras på en bädd av rucola och grana. Naturligtvis kan köttet tillagas efter din smak, det viktiga är att inte översteka det utan låta det vara mjukt och saftigt.
- Tillagningstid: 15 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 559
Ingredienser
Nötkött (t ex flankstek), 1 kg
Rucola, 80 g
Grana padano, 80 g
Olivolja (extra jungfruolja), 4 msk
Salt efter smak
Balsamvinäger efter smak (kan uteslutas)
Tillagning
1. Låt köttet ligga framme tills det blir rumstempererat. Värm en grillpanna på spisen tills den blir väldigt varm. Köttet kan också tillagas på grillen. Lägg ner köttet och stek i 3 minuter på varje sida. Undvik att vända för många gånger.
2. Den exakta tillagningstiden varierar beroende på köttets tjocklek eller om det föredras rare eller medium rare. Tillsätt inte salt i detta skede eftersom köttet då blir segt.
3. Lyft över det grillade köttet till en tallrik eller skärbräda och låt det vila lite, därefter skärs det i tjocka skivor med en mycket vass kniv.
4. Lägg upp ruccolan på ett serveringsfat tillsammans med skivad grana padano. Lyft över köttet, lägg det i mitten av tallriken och avsluta med en skvätt jungfruolja och lite salt. Lite balsamvinäger passar väldigt bra till, för den som önskar.