
Taco salad
USA
Tacosallad

En tacosallad är den perfekta sommarsalladen med en fräsch mexikansk twist. Det är hälsosamt, lätt att göra och fyllt med allt gott – hackad sallad, kryddad köttfärs, tomater, rödlök, svarta bönor och avokado – med gott om utrymme för anpassningar.
- Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 727
Ingredienser
Nötfärs, 455 g
Tacokrydda, 2 msk
Koshersalt efter smak
Malen svartpeppar efter smak
Romansallad eller isbergssallad, 1 huvud
Druvtomater, tärnade, 2,4 dl
Svarta bönor, 2,4 dl
Avokado, 1 st
Riven ost, 1,2 dl
Salsa, 1,2 dl
Rödlök, tärnad, 4 msk
Färsk koriander, hackad, 4 msk
Lime, 1 st
Sour cream (eller gräddfil) efter smak
Tortillachips efter smak (kan uteslutas)
Tillagning
1. Stek nötfärsen i en panna på medelhög värme och bryt den i små bitar med en stekspade. Stek i cirka 8 minuter eller tills den börjar få färg. Häll sedan av fettet från färsen.
2. Tillsätt tacokryddan, rör om allt och låt steka ytterligare i en minut eller två.
3. Varva hackade sallat med brynt nötkött, sköljda och avrunna svarta bönor, tomater, tärnad avokado, rödlök och ost.
4. Lägg lite salsa, gräddfil, en skvätt limejuice och korianderblad ovanpå. Servera gärna med tortillachips.