Taco salad

USA

Tacosallad

En tacosallad är den perfekta sommarsalladen med en fräsch mexikansk twist. Det är hälsosamt, lätt att göra och fyllt med allt gott – hackad sallad, kryddad köttfärs, tomater, rödlök, svarta bönor och avokado – med gott om utrymme för anpassningar.

  • Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 727

Ingredienser

Nötfärs, 455 g

Tacokrydda, 2 msk

Koshersalt efter smak

Malen svartpeppar efter smak

Romansallad eller isbergssallad, 1 huvud

Druvtomater, tärnade, 2,4 dl

Svarta bönor, 2,4 dl

Avokado, 1 st

Riven ost, 1,2 dl

Salsa, 1,2 dl

Rödlök, tärnad, 4 msk

Färsk koriander, hackad, 4 msk

Lime, 1 st

Sour cream (eller gräddfil) efter smak

Tortillachips efter smak (kan uteslutas)

Tillagning

1. Stek nötfärsen i en panna på medelhög värme och bryt den i små bitar med en stekspade. Stek i cirka 8 minuter eller tills den börjar få färg. Häll sedan av fettet från färsen.

2. Tillsätt tacokryddan, rör om allt och låt steka ytterligare i en minut eller två.

3. Varva hackade sallat med brynt nötkött, sköljda och avrunna svarta bönor, tomater, tärnad avokado, rödlök och ost.

4. Lägg lite salsa, gräddfil, en skvätt limejuice och korianderblad ovanpå. Servera gärna med tortillachips.