
Sweet pickle relish
USA
Söt pickle relish

Denna söta pickle relish är perfekt att lägga till potatissallad, ovanpå korv och hamburgare, eller till majonnäs för en fin tartarsås att servera till din panerade fisk eller dina crab cakes! Lite som svensk bostongurka men ändå inte.
- Tillagningstid: 26 timmar 30 minuter inklusive förberedelser och vilotid
- Antal burkar: 3 st à 6 dl
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 591
Ingredienser
Inlagda gurkor, små hackade, knappt 14½ dl
Gul lök, hackad, 4,8 dl
Röd eller orange paprika, ½ st (kan uteslutas)
Strösocker, 3,6 dl
Vit vinäger, 5 %, 3,6 dl (eller 12-procentig ättika utspädd med vatten till 5 %)
Salt, ½ tsk
Senapsfrön, ½ tsk
Sellerifrön, ½ tsk
Malen gurkmeja, ½ tsk
Tillagning
1. Blanda hackad gurka och lök i en icke-reaktiv skål (rostfritt stål eller glas är bäst). Fröa ur och hacka paprikan om paprika ska ingå, blanda i så fall med gurkan och löken. Blanda ihop resten av ingredienserna i en kastrull och låt koka upp under omrörning tills sockret precis lösts upp.
2. Ta bort från värmen och låt svalna till rumstemperatur, häll sedan över gurkblandningen. Täck skålen med plastfolie och låt vila 1-2 timmar.
3. Använd en hålslev och lägg relishen i konservburkar. Tryck ner några med handen och sleva återstående sås jämnt i varje burk. Lämna en dryg centimeters utrymme i toppen.
4. Förslut med lock och band, ställ i kokande vattenbad i 10 minuter. Ta bort burkarna och svalna på en handduk på bänken i 24 timmar. Relishen kan förvaras i köksskafferiet upp till ett år i oöppnade burkar. Öppna burkar ska förvaras i kylen.