Strawberry crunch salad with champagne vinaigrette

USA

Nötig jordgubbssallad med champagnevinägrett

Tänk dig den här jordgubbssalladen med knapriga karamelliserade mandlar och rostade salta pistagenötter till lunch en sommardag! Om du gillar jordgubbar kommer du älskade den här salladen. Avokado och getost bidrar med krämighet, nötterna med krispighet och allting tillsammans med en välsmakade fräschör.

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 699

Ingredienser

Mandlar, skivade eller strimlade, 1,6 dl

Strösocker, 3 msk

Rucolasallat, 285 g

Jordgubbar, 225 g

Avokado, 1 st

Getost, 55-60 g

Rostade och saltade pistagenötter, 0,8 dl

Champagnevinäger, 3 msk

Citron, ½ st

Honung, 2 msk

Dijonsenap, 1 tsk

Vitlöksklyfta, 1 st

Koshersalt, 1 nypa

Malen peppar, 1 nypa

Olivolja, 1,2 dl

Tillagning

1. Lägg mandlarna i en teflonpanna på medelvärme. Rör ner sockret och stek, rör om ofta, tills sockret smälter, blir karamelligt och täcker alla mandlar, vilket tar cirka 6-8 minuter. Ta inte blicken från detta eftersom det kan brännas snabbt! Lägg över mandlarna på en bit bakplåtspapper så att de svalnar. Bryt i bitar om det finns klumpar.

2. Blanda ruccolan med en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt kvartade eller hackade jordgubbar, hackad avokado, smulad getost, pistagenötter och den sockrade mandeln. 

3. Blanda vinäger, honung, citronsaft, dijonsenap, riven vitlök, salt och peppar i en stor skål och vispa ihop. Häll i olivoljan under ständig vispning tills dressingen går ihop. Ringla dressingen över jordgubbssalladen och rör om väl. Servera omedelbart!