Spalla di maiale con cotenna croccante
Italien
Fläskbog med knaprig svål
Ugnsstekt fläskbog med svål är mycket välsmakande rätt, ekonomisk, lätt att tillaga, med en intensiv smak, knaprig på utsidan och mjuk på insidan. Köttet kan behöva beställas av slaktaren, det finns sällan eller aldrig i livsmedelsbutiken. Här är ett italienskt recept som ger ett riktigt smakrikt kött och den där knapriga svålen som gör det här till riktig finmat. Servera gärna ugnsstekt potatis med vitlök och rosmarin, till det kanske en blandad sallad med frukt. Recept finns här på hemsidan.
- Tillagningstid: 13 timmar inklusive förberedelser och marinering
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 252
Ingredienser
Fläskbog med svål, 600 g
Färsk timjan efter smak
Lagerblad efter smak
Enbär efter smak
Peppar efter smak
Salt efter smak
Worcestershiresås efter smak
Vitlöksklyfta, 1 st + mer efter smak
Rödlökar, 2 st
Tillagning
1. Skär köttet i 4 tjocka skivor med svål. Hacka timjan och vitlök, smula lagerblad, krossa enbär lätt och krossa eller mal pepparkorn. Blanda köttskivorna med timjan, vitlök, lagerblad, enbär, peppar, salt och worcestershiresås. Låt marinera i minst 12 timmar.
2. Värm ugnen till 200 grader. Ställ in köttskivorna med svålen uppåt. Lägg i en skalad vitlöksklyfta och ett par skalade lökar i formen.
3. Sänk temperaturen till 170 grader efter 20-25 minuter och tillaga tills köttet är genomstekt och mört.
4. Skär köttet i tärningar med svål. Lägg upp på fat och servera varmt, gärna tillsammans ugnsbakad potatis och en blandad sallad med frukt.