Spaghetti cremosi alle verdure
Italien
Krämiga spaghetti med grönsaker
Krämig spagetti med grönsaker är en smakrik, krämig och vegetarisk förrätt, perfekt för en familjelunch eller middag eller kanske en kväll med vänner. Smaksättningen, som baseras på grönsaker och ostar, görs krämig och sammetslen av Philadelphiaosten, som när den smälts kommer att bilda en lätt och delikat kräm.
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Förrätt
- Kalorier/portion (kcal): 645
Ingredienser
Spaghetti, 400 g
Morötter, 2 st
Zucchini, 2 st
Knipplökar, 2 st
Pecorino Romano, 40 g
Grana Padano, 40 g
Philadelphiaost, 160 g
Malen gurkmeja, 1 tsk
Olivolja efter smak
Salt efter smak
Tillagning
1. Börja med grönsakerna: Skölj morot, zucchini och knipplök väl, putsa sedan moroten och zucchinin i ändarna, skala moroten och ta bort rötterna och mörkare blad från knipplöken - behåll bara den fina vita delen. Salladslök, silverlök eller schalottenlök kan användas istället för knipplöken.
2. Skär alla grönsaker i tunna stavar, cirka 4 centimeter långa och inte tjockare än 5-6 millimeter.
3. Värm upp en skvätt olivolja i en stor panna och bryn grönsakerna i några minuter så fort pannan blivit varm. Rör om då och då, så att allt steks jämnt.
4. Tillsätt salt i pannan när grönsakerna mjuknat och blivit brynta. Tillsätt sedan Philadelphiaost, gurkmeja och några droppar vatten, blanda väl och låt osten lösas upp helt. Tillsätt därefter riven Pecorino Romano och riven Grana Padano, blanda igen och håll såsen varm.
5. Koka spagettin i en kastrull full med lättsaltat vatten under den tid som anges på förpackningen. Låt de rinna när de är kokta och krydda dem med såsen. Servera omedelbart den krämiga spaghettin med grönsaker och njut av måltiden!