
Soğan piyazı
Turkiet
Löksallad

Den här löksalladen passar perfekt till grillade rätter från mellanöstern. Sumak, som är pulvriserade bär från en buske av sumaksläktet, ger en syrlig smak. Med lite granatäppelsirap är den turkiska känslan fulländad. Servera gärna till tillsammans med adana kebab i lavashbröd - precis som i Turkiet!
- Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 2-4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 56
Ingredienser
Rödlökar, 2 st
Sumak, 1 tsk
Olivolja efter smak
Salt efter smak
Granatäppelsirap (eller citronsaft) efter smak
Tillagning
1. Skala löken och skär den i skivor.
2. Lägg den skivade löken i en skål och tillsätt en halv tesked salt. Saltet hjälper löken att släppa ut vätskan och ge den en mjukare konsistens.
3. Gnid den saltade löken försiktigt med handflatan. Tillsätt sumak, olivolja och granatäppelsirap. Blanda ihop ingredienserna noggrant.
4. Löksalladen är nu redo att serveras.