Сковорода рыбака

Ryssland

Fiskarens stekpanna

Till den här rätten passar egentligen vilken fisk som helst. Insjöfisk som till exempel gös eller varför inte någon slags laxfisk. Ingredienserna till den här fiskpannan är inte komplicerade på något, lätta att hitta och rätten är enkel att tillaga. Så varsågoda, en riktig fiskarpanna à la Ryssland.

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 466

Ingredienser

Valfri fiskfilé utan skinn, 700 g

Kantareller, 300 g

Schalottenlök, 1 st

Bacon, 50 g

Smör efter smak

Vegetabilisk olja (ej olivolja), 25 g

Vispgrädde, 1½ dl

Färsk bladpersilja, 1 knippe

Olivolja, 1 msk

Äppelcidervinäger, 1 msk

Salt efter smak

Malen peppar efter smak

Tillagning

1. Skölj fisken, ta bort benen, skär i stora tärningar och torka den. Skölj persiljan. Skala och hacka schalottenlöken. Strimla baconen.

2. Tvätta snabbt av kantarellerna med en fuktig trasa och torka sedan av dem. Skär ändarna av fötterna och skär sedan svampen på mitten.

3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt kantareller, salt och peppar och stek i 8 minuter. Tillsätt schalottenlök, bacon och vinäger. Stek i 2 minuter och lägg sedan fisken i pannan. Täck över och tillaga i 5 minuter, rör försiktigt då och då.

4. Häll i grädde och hackad bladpersilja mot slutet av tillagningen. Låt puttra i 2 minuter och servera sedan omedelbart.