Schoggikuchen

Schweiz

Chokladkaka

Chokladkaka fungerar alltid – varje dag, för alla tillfällen, vid alla tider på dygnet. Chokladälskare vet detta. Schweizisk (och för all del belgisk) choklad är erkänt bland den finaste, av riktigt hög kvalitet. En schweizisk chokladkaka är därför alltid på sin plats!

  • Tillagningstid: 1 timme 10 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Dessert
  • Kalorier/portion (kcal): 1 302

Ingredienser

Mörk choklad, 200 g

Smör, 200 g

Mald mandel, 200 g

Strösocker, 200 g

Vaniljsocker, 8 g

Ägg, 4 st

Salt, 1 nypa

Vetemjöl, 45 g

Bakpulver, 10 g

Florsocker att pudra med

Tillagning

1. Smöra en springform med en diameter på 24 cm. Lägg silikonpapper på kanten och botten. Smält chokladen och smöret i en skål över ett varmt vattenbad och blanda. Blanda ner mandel, socker och vaniljsocker. Blanda ägg och salt, rör ner i chokladsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt även dem. Häll blandningen i formen. Grädda i ugnen på 160 grader i 48 minuter.

2. Låt svalna och pudra ytan med florsocker.