Savoury rice

Sydafrika

Smakrikt ris

I Sydafrika är rätterna ofta smakrika och komplexa även om de innehåller förhållandevis få ingredienser. Här är ett recept på ris som fungerar fint som komplement till många rätter. Pröva gärna till en sydafrikansk stuvning på nötkött (bredie) och gärna flera tillbehör.

  • Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 361

Ingredienser

Gul lök, 1 liten

Röda paprikor, 3 st

Gul paprika, 1 liten

Vitlöksklyftor efter smak

Basmatiris, 3¾ dl

Kyckling- eller grönsaksbuljong, 7½ dl

Salt efter smak

Tillagning

1. Finhacka löken och paprika. Fräs i 10 minuter tills det är mjukt och väldoftande.

2. Finhacka vitlöken, tillsätt den och fräs ytterligare 30 sekunder och tillsätt därefter riset.

3. Rör ihop riset och grönsakerna och häll sedan i buljongen.

4. Tillsätt saltet och låt koka upp. Täck med lock när riset sjuder och låt koka tills vätskan har absorberats.

5. Sänk värmen och låt riset ånga under lock i grytan i 10-15 minuter när det inte finns mer vätska i grytan.

6. Fluffa riset med en gaffel och servera.