Saucy chicken feet
Sydafrika
Kycklingfötter i sås
Kycklingfötter må låta enkelt och billigt men den här rätten väcker nostalgi och stolthet i många sydafrikaners hjärtan. Några få ingredienser och en kycklingkrydda sydafrikanska rätt med bara några enkla ingredienser och en kycklingkrydda som består av paprikapulver, svartpeppar, kryddnejlika, kryddpeppar, muskot samt lite torkad salvia och mejram. Rätten serveras vanligen med pap, men allt är ju fritt att pröva - kanske med gult ris med russin?
- Tillagningstid: 60 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 281
Ingredienser
Solrosolja, 3 msk
Gul lök, 1 st
Ingefärs- och vitlökspasta, 1 tsk
Kycklingkrydda, 2 msk
Kycklingfötter, 300 g
Tomater, 3 st
Fryst grönsaksblandning, 2½ dl
Vatten, 3¾ dl
Tillagning
1. Värm solrosolja i en kastrull på medelvärme, tillsätt finhackad lök och fräs i 7 minuter tills den är gyllenbrun i färgen.
2. Tillsätt ingefärs- och vitlökspasta, 1 msk kycklingkrydda och kycklingfötter. Stek i 5 minuter, tillsätt sedan finhackade tomater och fortsätt steka i 10 minuter tills tomaterna blivit mjuka.
3. Tillsätt resterande kycklingkrydda, hett vatten, koka upp och låt sjuda på medellåg värme i 20 minuter tills såsen tjocknar något.
4. Tillsätt blandade grönsaker och koka i 7 minuter.