Салат с креветками и свежими огурцами

Ryssland

Sallad på räkor och färsk gurka

Det finns hur många varianter av rysk sallad som helst. Vanlig inte bara i Ryssland utan i hela östra Europa och även i t ex Spanien där den funkar som tapas. Den binds ihop av majonnäs och innehåller kokta ägg och ofta gurka i någon form. Här är den med räkor, lätt att fixa och gott att käka!

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 619

Ingredienser

Frysta kokta räkor med skal, 900 g

Lagerblad, 2 st (kan uteslutas)

Hela pepparkorn, 6-8 st (kan uteslutas)

Gurka, 300 g

Ägg, 6 st

Färsk dill, 1 rejält knippe

Majonnäs, 0,9-1,2 dl

Salt efter smak

Malen svartpeppar efter smak

Tillagning

1. Lägg de frysta räkorna i kokande saltat vatten. Några dillstjälkar, ett par lagerblad och några hela pepparkorn kan tillsättas om så önskas. Koka upp och låt koka någon minut, kyl sedan ner räkorna och skala dem. (Räkorna kan gärna ligga kvar i buljongen i 20-30 minuter innan de tas upp, så får de mer smak och blir saftigare.)

2. Skär gurkan i strimlor.

3. Koka äggen hårt, i 10 minuter. Ta upp dem, kyl dem, skala och finhacka.

4. Hacka den färska dillen.

5. Blanda ihop allt. TIllsätt majonnäs, salta och peppra. Klart!