Salade de tomates cerises

Frankrike

Sallad på körsbärstomater

Tomatsallad är ju hur enkelt och gott som helst. Här är ett busenkelt recept på något som alla nog kan laga utan recept - men ändå... Körsbärstomater, gärna av lite olika färger, ihop med lite annat gott och passande. Tomatsalladen kan användas ihop med typ vad som helst och är hur lätt som helst att slänga ihop! Tänk att plocka tomaterna själv och äta dem helt nyskördade på detta vis - som en bris av fransk vår!

  • Tillagningstid: 10 minuter
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 123

Ingredienser

Körsbärstomater, 200 g

Pumpafrön, 1 msk

Rödlök, ½ st

Färsk primörvitlök med blast, 1 st

Hackad färsk bladpersilja, 1 msk

Salt, 1 nypa

Svartpeppar, 1 nypa

Balsamvinäger, 1½ msk

Olivolja, 3 msk

Tillagning

1. Häll en nypa salt och en nypa peppar i en salladsskål. Häll i vinägern, blanda och tillsätt sedan olivoljan. Blanda ihop så att oljan och vinägern emulgeras, alltså blir så gott som helt ihopblandade. 

2. Skölj körsbärstomaterna och dela dem på mitten. Skala rödlöken och skär den i små tärningar. Skölj vitlöken och skär den i tunna skivor. Häll allt i salladsskålen, tillsätt pumpafröna och blanda. Strö över hackad persilja och servera genast.