Saint-Marcellin en feuille de brick

Frankrike

Saint-Marcellin i filodegspaket

Saint-Marcellin är en "omöglig" mjuk ost av komjölk. Den är väldigt god att äta varm och här är den i ett recept inspirerat av tunisisk brik. I Tunisien är brik små fyllda filodegspaket som friteras. I det här receptet är paketen i fransk tappning med ostfyllning. De kan ätas som förrätt eller varför inte till kvällen som en lätt kvällsrätt? Sallad på körsbärstomater (se recept Salade de tomates cerises) passar finfint till!

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 172

Ingredienser

Brikblad eller filodeg, 4 ark

Saint-Marcellinost, 2 x 80 g

Olivolja

Färsk timjan

Färsk rosmarin

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader. 

2. Pensla brikbladen lätt med olivolja. Skär ostarna i halvor och rulla dem i hackad timjan och hackad rosmarin. Lägg dem mitt på brikbladen och ringla över olivolja. Slut paketen så att inget kan rinna ut. Pensla lätt med mer olja.

3. Ställ in paketen i ugnen och grädda i cirka 5 minuter tills de fått fin färg. Servera gärna med en god sallad.