Рыба под сметанным соусом
Ryssland
Fisk med smetanasås

Om alla i din familj älskar fisk och du vill glädja dina nära och kära med en läcker fiskrätt, råder vi dig att laga pollock i gräddfilssås. Rätten är lätt att tillaga, så du kan glädja din familj med den både på en vardag och under mer festliga omständigheter.
- Tillagningstid: 18 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 215
Ingredienser
Alaska pollock, 2 st
Salt efter smak
Malen svartpeppar efter smak
Gula lökar, 2 st
Morot, ½ st
Vegetabilisk olja efter smak och behov
Smetana, 1-2 msk
Vatten, 1,2 dl
Vetemjöl, 2-3 msk
Färska örter efter smak
Tillagning
1. Skölj fisken noggrant, torka med hushållspapper och skär sedan varje fisk i tre eller fyra bitar.
2. Krydda fisken med salt och mald svartpeppar.
3. Skala morot och lök. Skär löken i tunna halvringar och morötterna i strimlor.
4. Ställ en stekpanna på spisen. Värm, häll i vegetabilisk olja och lägg sedan till grönsaker. Stek dem lätt gyllene.
5. Tillsätt nu smetana. Blanda allt noggrant och häll i kallt kokt vatten. Blanda allt igen. Salta alla ingredienser, koka sedan i 2-3 minuter och lägg i en kastrull.
6. Doppa pollockbitarna i vetemjöl och lägg dem i en stekpanna med vegetabilisk olja. Stek fisken tills den är gyllenbrun på båda sidor.
7. Lägg den stekta fisken i en kastrull med såsen och grönsakerna. Blanda allt noggrant, låt koka upp och koka i 3-5 minuter på låg värme.
8. Efter den angivna tiden är fisken klar. Lägg den på ett serveringsfat och dekorera med örter.