
Risotto al taleggio e tartufo nero
Italien
Risotto med taleggio och svart tryffel

Här är italienska Lombardiet i högform, med en risotto som är smaksatt med lombardisk taleggioost och fin svart tryffel. Risotto, som kan sägas betyda "liten risrätt", är vanligt i norra Italien och finns i många olika varianter. Faktum är att risotto är en av Italiens nationalrätter. Pröva gärna den här varianten.
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 723
Ingredienser
Carnaroliris (acquarello), 360 g
Schalottenlökar, små, 2 st
Smör, 80 g
Parmesanost, 40 g
Grönsaksbuljong, 2 l
Svart tryffel, 16-20 g
Taleggioost, 160 g
Torrt vitt vin, 1½ dl
Tillagning
1. Värm grönsaksbuljongen i en hög kastrull.
2. Värm hälften av smöret och finhackad schalottenlök. Bryn på låg värme i några minuter Tillsätt riset och rosta det i 2 minuter Tillsätt vitt vin och höj värmen. Börja tillsätta buljong lite i taget när vinet avdunstat, rör om hela tiden.
3. Tillsätt taleggio när risotton nästan är klar. Stäng av värmen och rör ner resterande smör och parmesanosten. Låt risotton vila under lock i 3 minuter. Servera med skivor av tryffel.