Remouladekastike

Finland

Remouladsås

Remouladsås passar utmärkt till fiskrätter. Den majonnäsbaserade såsen smaksätts med pickles och kapris. Ursprunget är franskt, och såsen är populär framför allt till stekt fisk i Norden men också t ex i Polen. Pröva den gärna till panerade gösfiléer och ugnsbakade potatisklyftor.

  • Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser och vilotid
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 213

Ingredienser

Majonnäs, 1 dl (eller ½ dl majonnäs och ½ dl gräddfil)

Pickles, hackad, 2 msk

Schalottenlök, ½ st

Hackade örter efter smak (t ex persilja, gräslök och/eller dragon)

Kapris, avrunnen, 1 msk

Ansjovisspad, lite efter smak

Tillagning

1. Blanda ihop alla ingredienserna och låt såsen dra en stund innan servering.