Remouladekastike
Finland
Remouladsås
Remouladsås passar utmärkt till fiskrätter. Den majonnäsbaserade såsen smaksätts med pickles och kapris. Ursprunget är franskt, och såsen är populär framför allt till stekt fisk i Norden men också t ex i Polen. Pröva den gärna till panerade gösfiléer och ugnsbakade potatisklyftor.
- Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser och vilotid
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 213
Ingredienser
Majonnäs, 1 dl (eller ½ dl majonnäs och ½ dl gräddfil)
Pickles, hackad, 2 msk
Schalottenlök, ½ st
Hackade örter efter smak (t ex persilja, gräslök och/eller dragon)
Kapris, avrunnen, 1 msk
Ansjovisspad, lite efter smak
Tillagning
1. Blanda ihop alla ingredienserna och låt såsen dra en stund innan servering.