Пожарские котлеты на сковороде

Ryssland

Pannstekta pozharskybiffar

Pozharskybiffar i en stekpanna är en gammal rysk maträtt. Det autentiska receptet innehöll en ganska enkel uppsättning produkter - kycklingfilé, vitt bröd, grädde och smör. För att förbereda de rätta kotletterna användes en speciell teknik. Smör, finhackat och fryst, blandades i den förberedda kycklingfärsen i sista stund. Sedan formades genast stora ovala biffar som rullades i vita brödsmulor och stektes i smör. Som ett resultat blev biffarna extremt saftiga. Pröva!

  • Tillagningstid: 55 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 6
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 509

Ingredienser

Dagsgammalt vitt bröd, 1 limpa

Vispgrädde (30 % fetthalt), 2 dl

Smör, 150 g

Gul lök, 1 st

Kycklinglårfilé, 600 g

Kycklingbröstfilé, 300 g

Salt efter smak

Nymalen vitpeppar efter smak

Ghee (klarat smör) efter smak och behov

Tillagning

1. Börja med att förbereda paneringen. Använd ett medelstort rivjärn, riv skorpan och lite av innankråmet från brödet – det bör ge cirka 1 dl smulor. Skär av en bit bröd på 150 g och skiva det (resten av brödet behövs inte).

2. Häll grädde över brödskivorna och låt stå i 15 minuter. Skär 110 g kallt smör i mycket små tärningar som inte är större än 5 mm på en sida. Bred ut på en tallrik och ställ in i frysen i minst 5 minuter.

3. Skala och hacka löken mycket fint. Smält det återstående smöret (40 g) i en stekpanna, tillsätt löken och låt sjuda på svag värme, rör om och låt inte bryna, i cirka 7 minuter. Låt det svalna.

4. Hacka kycklingfilén (båda typerna) till färs med en kraftig kniv. Använd inte en köttkvarn, men en mixer i pulsläge kan användas.

5. Använd händerna och blanda kycklingfärsen med bröd, grädde och lök. Salta, peppra och vispa färsen ordentligt på arbetsytan. Blanda sedan ner iskalla smörtärningar i köttfärsen och forma snabbt små ovala biffar.

6. Rulla biffarna i ströbröd, lägg på en tallrik och ställ i kylen i 20 minuter. Stek i en väl uppvärmd stekpanna i ghee på medelvärme tills de är gyllenbruna. Servera mycket varmt.