पूरी
Indien
Puri
Det här brödet kan serveras med valfri indisk såsrätt eller någon torr grönsak. Det är gjort av det vetemjöl av fullkornstyp, atta, som är specialgjort för indiska tunnbröd. I detta används också nigellafrön, eller fänkåls- och ajovanfrön vilket gör den ännu mera smakrik. Servera till frukost eller middag, i så fall väldigt gärna med en tomat- och potatiscurry.
- Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4 bröd
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 287
Ingredienser
Vetemjöl (atta), 4,8 dl
Olja, 3 tsk
Nigellafrön, 1 tsk
Salt efter smak
Vatten efter behov
Tillagning
1. Blanda vetemjöl, nigellafrön, salt och 2 tsk olja i en skål. Tillsätt vatten lite i taget och knåda degen väl.
2. Tillsätt 1 tsk mer olja och knåda igen i 1 minut. Täck degen och ställ den åt sidan i 15 minuter.
3. Knåda en gång till när degen vilat. Ta små bitar från den knådade degen, kavla dem och gör små tunna puribröd.
4. Hetta upp olja i en panna. Sänk värmen.
5. Tillsätt en puri till oljan och stek tills den blir gyllenbrun. Purin kommer att svälla. Låt den rinna av på kökshandduk för att absorbera överflödig olja. Servera varm.
6. Servera gärna med tomat- och potatiscurry eller kanske med en raita med kikärtspuffar (recept finns på hemsidan) till frukost eller middag.