पोळी पराठा
Indien
Poli paratha
Poli paratha är ett bröd som viks och steks i lager, här i en mycket enkel version som går snabbt och lätt att tillaga. Det passar till många indiska rätter. Pröva det gärna till veg kolhapuri, recept finns på hemsidan.
- Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 2 bröd
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 218
Ingredienser
Vetemjöl (atta), 2,4 dl
Vatten efter behov
Salt efter smak
Vegetabilisk olja, 3 msk
Tillagning
1. Häll upp mjölet i en skål, salta och tillsätt vatten efter behov så att det blir en mjuk deg. Knåda väl.
2. Forma en boll av hälften av degen. Kavla ut den till en platt rund kaka. Ha lite mer mjöl på vid behov så att dagen inte fastnar. Vik ihop kakan som ett fyrkantigt kuvert, pensla olja mellan varje lager.
3. Lägg ner det hopvikta brödet i en varm stekpanna, droppa på olja ovanifrån. Upprepa med resten av degen.