पोळी पराठा

Indien

Poli paratha

Poli paratha är ett bröd som viks och steks i lager, här i en mycket enkel version som går snabbt och lätt att tillaga. Det passar till många indiska rätter. Pröva det gärna till veg kolhapuri, recept finns på hemsidan.

  • Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 2 bröd
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 218

Ingredienser

Vetemjöl (atta), 2,4 dl

Vatten efter behov

Salt efter smak

Vegetabilisk olja, 3 msk

Tillagning

1. Häll upp mjölet i en skål, salta och tillsätt vatten efter behov så att det blir en mjuk deg. Knåda väl.

2. Forma en boll av hälften av degen. Kavla ut den till en platt rund kaka. Ha lite mer mjöl på vid behov så att dagen inte fastnar. Vik ihop kakan som ett fyrkantigt kuvert, pensla olja mellan varje lager.

3. Lägg ner det hopvikta brödet i en varm stekpanna, droppa på olja ovanifrån. Upprepa med resten av degen.