Perfekte pommes frites
Schweiz
Perfekta pommes frites

Barn brukar älska pommes frites, med eller utan ketchup. Här är receptet på hemgjorda, perfekta pommes frites. De kan absolut funka till barnen, men också som tillbehör till vilken kötträtt som helst. Pröva till schnitzel, eller varför inte till walliser cordon bleu (recept finns på hemsidan).
- Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 6
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 560
Ingredienser
Potatis, 2 kg
Olja, ⅔ l
Salt, 2 tsk
Tillagning
1. Skala potatisen, skölj den och torka den försiktigt. Skär den först på längden i 1 cm skivor, skär sedan varje skiva i 1 cm breda stavar.
2. Lägg de skurna potatisbitarna i en skål med kallt vatten och låt dem dra i cirka 5 minuter. Torka sedan potatisstavarna med en handduk eller hushållspapper.
3. Värm under tiden oljan i en djup, tung panna. Lägg potatisstavar i portioner i lagom het olja och stek tills de är ljusgula i cirka 4 minuter.
4. Ta bort pommes fritesen från oljan med en hålslev och låt fettet rinna av på hushållspapper.
5. Hetta upp oljan igen strax före servering. Stek potatisstavarna igen i omgångar tills de är knapriga och gyllene. Låt rinna av på hushållspapper, krydda väl med salt och njut av dem varma.