
Oвощной салат
Ryssland
Grönsakssallad

Grönsaker innehåller en mängd olika nyttiga näringsämnen. Det är en god idé att tidigt lära sina barn att göra en god, fräsch sallad och då vara väldigt noga med att skölja råvarorna så att de är helt rena och därtill väldigt fräscha. Lär dem att plocka bort sådant som ser visset ut och blanda allt som är fräscht. Servera gärna med fläskmedaljonger med bacon (se recept på hemsidan).
- Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 60
Ingredienser
Tomater, 100 g
Rödlök, 70 g
Gurka, 100 g
Vinäger, 1 tsk
Vegetabilisk olja, 1½ msk
Malen peppar efter smak
Krispsallad efter smak
Färsk bladpersilja efter smak
Salt efter smak
Tillagning
1. Skölj och skär samtliga grönsaker i skivor eller lagom stora bitar.
2. Strö salt och peppar över grönsakerna. Häll vinäger blandat med vegetabilisk olja över och strö över finhackade örter.