Oвощной салат

Ryssland

Grönsakssallad

Grönsaker innehåller en mängd olika nyttiga näringsämnen. Det är en god idé att tidigt lära sina barn att göra en god, fräsch sallad och då vara väldigt noga med att skölja råvarorna så att de är helt rena och därtill väldigt fräscha. Lär dem att plocka bort sådant som ser visset ut och blanda allt som är fräscht. Servera gärna med fläskmedaljonger med bacon (se recept på hemsidan).

  • Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 60

Ingredienser

Tomater, 100 g

Rödlök, 70 g

Gurka, 100 g

Vinäger, 1 tsk

Vegetabilisk olja, 1½ msk

Malen peppar efter smak

Krispsallad efter smak 

Färsk bladpersilja efter smak

Salt efter smak

Tillagning

1. Skölj och skär samtliga grönsaker i skivor eller lagom stora bitar. 

2. Strö salt och peppar över grönsakerna. Häll vinäger blandat med vegetabilisk olja över och strö över finhackade örter.