Old-fashioned peanut butter pie

USA

Gammaldags jordnötssmörpaj

Gammaldags jordnötssmörpaj är gjord från grunden med krämigt jordnötssmör, cream cheese, florsocker och vispgrädde. Ingredienserna vispas ihop och hälls upp i ett sprött pajskal för att skapa en silkeslen jordnötssmördessert. Gör mycket - alla vill nog ha lite till ;)

  • Tillagningstid: 4 timmar 5 minuter inklusive förberedelser och kylningstid
  • Antal portioner: 8
  • Kategori: Dessert
  • Kalorier/portion (kcal): 705

Ingredienser

Pajdegsskal, 23 cm i diameter (hemlagat eller köpt i butik), 1 st

Krämigt jordnötssmör, 2,4 dl

Färskost (cream cheese), 1,2 dl

Florsocker, 2,4 dl

Vispgrädde, 3,6 dl

Vinsten, 1 tsk (kan uteslutas)

Jordnötter, hackade, 2 msk

Havssalt, ¼ tsk

Tillagning

1. Grädda ett pajskal i en pajform och låt det svalna helt.

2. Vispa grädden tillsammans med vinsten i en stor skål tills det bildas styva toppar. Ställ in i kylskåpet.

3. Blanda ihop färskost, jordnötssmör och florsocker med en stavmixer i en stor bunke tills smeten är slät.

4. Vänd försiktigt ner hälften av den vispade grädden i jordnötssmörblandningen. Fortsätt med resterande grädde och rör försiktigt så att allt blir blandat. 

5. Häll jordnötssmörblandningen i det förberedda pajskalet, jämna till toppen och strö över hackade jordnötter och havssalt. Kyl i 3 timmar eller tills pajen har stelnat.