Old-fashioned peanut butter pie
USA
Gammaldags jordnötssmörpaj
Gammaldags jordnötssmörpaj är gjord från grunden med krämigt jordnötssmör, cream cheese, florsocker och vispgrädde. Ingredienserna vispas ihop och hälls upp i ett sprött pajskal för att skapa en silkeslen jordnötssmördessert. Gör mycket - alla vill nog ha lite till ;)
- Tillagningstid: 4 timmar 5 minuter inklusive förberedelser och kylningstid
- Antal portioner: 8
- Kategori: Dessert
- Kalorier/portion (kcal): 705
Ingredienser
Pajdegsskal, 23 cm i diameter (hemlagat eller köpt i butik), 1 st
Krämigt jordnötssmör, 2,4 dl
Färskost (cream cheese), 1,2 dl
Florsocker, 2,4 dl
Vispgrädde, 3,6 dl
Vinsten, 1 tsk (kan uteslutas)
Jordnötter, hackade, 2 msk
Havssalt, ¼ tsk
Tillagning
1. Grädda ett pajskal i en pajform och låt det svalna helt.
2. Vispa grädden tillsammans med vinsten i en stor skål tills det bildas styva toppar. Ställ in i kylskåpet.
3. Blanda ihop färskost, jordnötssmör och florsocker med en stavmixer i en stor bunke tills smeten är slät.
4. Vänd försiktigt ner hälften av den vispade grädden i jordnötssmörblandningen. Fortsätt med resterande grädde och rör försiktigt så att allt blir blandat.
5. Häll jordnötssmörblandningen i det förberedda pajskalet, jämna till toppen och strö över hackade jordnötter och havssalt. Kyl i 3 timmar eller tills pajen har stelnat.