Nüsslisalat mit ei und speck

Schweiz

Mâchesallad med ägg och bacon

Nüsslisalat i Schweiz, Feldsalat i Tyskland och Vogerlsalat i Österrike. Det är en internationell sallad detta, som också finns i många olika varianter. Detta är den klassiska versionen av mâchesallad på schweiziskt vis, ofta beströdd med några krutonger, men alltid gott. Och den fruktiga senaps- och kvittendressingen ger klassikern en touch av extravagans.

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 504

Ingredienser

Olivolja, 6 msk

Vit balsamvinäger, 3 msk

Senap, 2 tsk

Kvittengelé, 3 tsk

Mjölk, 3 msk

Torkad basilika, lite efter smak

Örtsalt efter smak

Malen peppar efter smak

Ägg, 4 st

Bacon, 12 skivor

Mâchesallat, 240 g

Tillagning

1. Blanda alla ingredienser utom ägg, bacon och sallat väl i en shaker till en dressing.

2. Koka äggen i cirka 8 minuter, låt rinna av, skölj med kallt vatten och låt svalna. Skala sedan äggen och halvera dem. 

3. Stek baconet långsamt i en teflonstekpanna utan fett tills det är knaprigt. 

4. Lägg upp mâchesallat på en tallrik, ringla över dressing och garnera med bacon och ägghalvor.