Nüsslisalat mit ei und speck
Schweiz
Mâchesallad med ägg och bacon

Nüsslisalat i Schweiz, Feldsalat i Tyskland och Vogerlsalat i Österrike. Det är en internationell sallad detta, som också finns i många olika varianter. Detta är den klassiska versionen av mâchesallad på schweiziskt vis, ofta beströdd med några krutonger, men alltid gott. Och den fruktiga senaps- och kvittendressingen ger klassikern en touch av extravagans.
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Förrätt
- Kalorier/portion (kcal): 504
Ingredienser
Olivolja, 6 msk
Vit balsamvinäger, 3 msk
Senap, 2 tsk
Kvittengelé, 3 tsk
Mjölk, 3 msk
Torkad basilika, lite efter smak
Örtsalt efter smak
Malen peppar efter smak
Ägg, 4 st
Bacon, 12 skivor
Mâchesallat, 240 g
Tillagning
1. Blanda alla ingredienser utom ägg, bacon och sallat väl i en shaker till en dressing.
2. Koka äggen i cirka 8 minuter, låt rinna av, skölj med kallt vatten och låt svalna. Skala sedan äggen och halvera dem.
3. Stek baconet långsamt i en teflonstekpanna utan fett tills det är knaprigt.
4. Lägg upp mâchesallat på en tallrik, ringla över dressing och garnera med bacon och ägghalvor.