
Nefis çoban salata
Turkiet
Läcker herdesallad

Det här är en riktigt fräsch och läcker sallad med hackade grönsaker som har sitt ursprung i Turkiet och Azerbajdzjan. Tomaterna kan avfröas om så önskas. Bladpersilja kan läggas till. Sivripaprika är den turkiska avlånga sorten. Salladen passar till det mesta i det turkiska köket. Pröva den gärna med grillade kycklingvingar (recept finns på hemsidan) med pitabröd.
- Tillagningstid: 5 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 2-4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 211
Ingredienser
Kvisttomater, 9 st
Gurkor, 2 st
Sivripaprika, 2 st
Gul lök, 1 st
Olivolja, 3 msk
Citronsaft, 3 msk
Salt efter smak
Sumak efter smak
Tillagning
1. Skala löken. Skölj grönsakerna och skär dem i små bitar.
2. Blanda ihop olivolja, citronsaft och salt till en dressing i en skål. Lägg grönsakerna i och blanda, Lägg upp på ett serveringsfat.
3. Dekorera med att strö över sumak om så önskas. Salladen är redo att serveras.