Nefis çoban salata

Turkiet

Läcker herdesallad

Det här är en riktigt fräsch och läcker sallad med hackade grönsaker som har sitt ursprung i Turkiet och Azerbajdzjan. Tomaterna kan avfröas om så önskas. Bladpersilja kan läggas till. Sivripaprika är den turkiska avlånga sorten. Salladen passar till det mesta i det turkiska köket. Pröva den gärna med grillade kycklingvingar (recept finns på hemsidan) med pitabröd.

  • Tillagningstid: 5 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 2-4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 211

Ingredienser

Kvisttomater, 9 st

Gurkor, 2 st

Sivripaprika, 2 st

Gul lök, 1 st

Olivolja, 3 msk

Citronsaft, 3 msk

Salt efter smak

Sumak efter smak

Tillagning

1. Skala löken. Skölj grönsakerna och skär dem i små bitar.

2. Blanda ihop olivolja, citronsaft och salt till en dressing i en skål. Lägg grönsakerna i och blanda, Lägg upp på ett serveringsfat.

3. Dekorera med att strö över sumak om så önskas. Salladen är redo att serveras.