मुर्ग निजामी कबाब

Indien

Murgh nizami kabab

Nizami kabab är en populär förrätt i centrala Indien, som passar fint att göra till vänner och gäster på helgfester. De kommer garanterat att gilla dess ostiga och kryddiga smak. Här är en version gjord på kyckling. Servera med schezwan chutney och en grön chutney och du är hemma!

  • Tillagningstid: 2 timmar inklusive förberedelser och marinering
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 184

Ingredienser

Kycklingbröst, 200-225 g

Smör att pensla kycklingen med

Ingefära- och vitlökspasta, ½ tsk till första marineringen + ½ tsk till andra marineringen

Salt efter smak

Malen vitpeppar, ⅓ tsk

Ost, riven, 4 tsk

Äggvita, 1 st

Grön chilifrukt, hackad, ½ tsk

Grädde, 4 tsk

Tamarindpasta, 2 tsk

Hela kumminfrön, en nypa

Saffran, en nypa

Mandlar, några stycken

Tillagning

1. Skär kycklingköttet i mindre bitar som senare kan träs upp på spett. Lägg det i en marinad av en halv tesked ingefärs- och vitlökspasta med salt och vitpeppar. Låt stå i 45 minuter.

2. Finhacka mandlarna. Blanda alla resterande ingredienser utom smör och lägg ner den förmarinerade kycklingen i blandningen. Blanda väl och låt stå 1 timme. 

3. Trä upp köttet på spett och rosta dem i en tandoor eller kolgrill i 6-7 minuter. Pensla dem sedan med smör och låt dem rosta cirka 2-3 minuter till, eller tills de är genomstekta. Servera gärna schezwan chutnety och grön chutney av kål och grön chili.