Mexican black beans

USA

Mexikanska svarta bönor

Typiskt äkta mexikanska svarta bönor kokas i olja eller något annat fett. Här är en lite hälsosammare version. Bönorna på spisen med kycklingbuljong, kryddor, färska tomater, och det är allt! Kycklingbuljongen tillför fukt och smak, och tomaterna ger den perfekta mängden syra för att balansera det hela. Är de autentiska? Förmodligen inte, och det påstår jag inte att de är. Men de är snabba ;)

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 249

Ingredienser

Konserverade svarta bönor, avrunna, 850 g

Kycklingbuljong, 1,2 dl

Druvtomater, tärnade, 2,4 dl

Vitlökspulver, ½ tsk

Cayennepeppar, ½ tsk

Salt, ¼ tsk

Malen spiskummin, ½ tsk

Tillagning

1. Hetta upp en panna på medelhög värme och tillsätt sköljda och avrunna bönor, kycklingbuljong, vitlökspulver, cayennepeppar, salt och spiskummin. Rör om för att blanda. Låt bönorna koka upp och puttra i cirka 10 minuter.

2. Sänk värmen till medel och tillsätt de tärnade tomaterna. Koka i ytterligare 5 minuter, eller tills bönorna når önskad konsistens.

3. Använd en stavmixer, potatisstöt eller baksidan av en gaffel för att mixa/mosa hälften av de svarta bönorna. Klart att servera.