Mevsim salatası

Turkiet

Säsongens sallad

Säsongens sallad är ett hälsosamt och näringsrikt salladsrecept gjort med färska grönsaker, morötter, kål och persilja. Smaken lyfter till toppen med sin dressing gjord på olivolja och citronsaft. Denna sallad kan konsumeras under varje säsong, trots namnet. Den är perfekt för den som är på diet och den som föredrar en hälsosam kost, det här är en vitaminspäckad historia.  

  • Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4-6
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 163

Ingredienser

Krusbladig sallat, 5-6 blad

Morötter, 3 st

Konserverad majs, 220 g

Rödkål, ½ st

Färsk bladpersilja, ½ knippe

Vit rädisa, 1 st

Olivolja, ½ dl

Citron, 1 st

Salt, 1 tsk

Tillagning

1. Skala först morötterna och rädisan, riv sedan tunt.

2. Dela rödkålen på mitten och skiva den så tunt som möjligt.

3. Skär sedan sallatsblad och persilja fint.

4. Lägg grönsakerna i en djup salladsskål.

5. Låt den konserverad majsen rinna av, blanda den sedan med salladen.

6. Häll olivolja, pressad citron och salt över salladen. Blanda sedan alla ingredienser väl. Redo att serveras!