
Медальоны из свинины в беконе
Ryssland
Fläskmedaljonger i bacon

Till den här rätten skärs filén i skivor, lindas in i baconremsor och läggs i en förvärmd stekpanna. Efter att köttet har stekts på båda sidor tills en skorpa bildas för att försegla köttsaften i medaljongerna, blir rätten färdig i en förvärmd ugn. Förutom fläskfilémedaljonger med bacon kan potatisskivor serveras, de ingår i receptet. Till det en enkel grönsakssallad (recept finns på hemsidan).
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 356
Ingredienser
Fläskfilé, 4 skivor à 5 cm
Bacon, 2 skivor
Salt efter smak
Malen svartpeppar efter smak
Potatis efter smak och behov
Vegetabilisk olja efter smak och behov
Tillagning
1. Skär filén på tvären i cirka 4-5 cm breda portioner Eller köp färdiga fläskmedaljonger direkt. Torka köttet med hushållspapper, gnid in salt och malen svartpeppar alla sidor.
2. Skär de långa baconremsorna på längden så att var och en blir cirka 2-3 cm bred.
3. Linda in varje fläskmedaljong i en remsa av bacon och fäst ändarna av baconet med en trätandpetare, genomborra medaljongen hela vägen igenom.
4. Hetta upp en stekpanna med olja. Om en grillpanna används behöver den inte smörjas med olja. Lägg de förberedda baconlindade medaljongerna i pannan och stek på båda sidor tills de är gyllenbruna. Detta tar cirka 3-4 minuter på varje sida. De baconlindade medaljongerna tillagas sedan i ugnen tills de är färdiga. Fodra en plåt med aluminiumfolie, lägg ut medaljongerna och grädda i en ugn som är förvärmd till 190 grader i cirka 20 minuter.
5. Koka potatis i saltat vatten, häll av vattnet, låt potatisen svalna och skala. Skär varje potatis i 1 cm tjocka cirklar.
6. Smörj en grillpanna med vegetabilisk olja och lägg de kokta potatisskivorna på den och stek tills fina ränder visas. Potatisen kan bakas i ugnen istället för att steka den, om så föredras. Lägg fläskmedaljongerna i bacon på ett serveringsfat med potatisskivor och servera om så önskas med färska örter och grönsakssallad.