Mashed potatoes with chicken stock
Sydafrika
Mosad potatis med kycklingfond
Här är ett recept på perfekt gjort potatismos - den ultimata komfortmaten. I det här fallet är moset gjort med margarin, lättmjölk och kycklingfond. Hur många varianter av potatismos det finns? Ingen aning, men det här moset har alla förutsättningar att tyckas om av både barn och vuxna. Pröva gärna till en sydafrikansk kyckling med chenin, örter och äpplen. Funkar!
- Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 161
Ingredienser
Mjölig potatis, 450 g
Lättmjölk, 0,9 dl
Koncentrerad kycklingfond (fond du chef), ½ st
Margarin, ½ msk
Malen svartpeppar, ½ krm eller efter smak
Tillagning
1. Skala och tärna potatisen. Täck den med vatten i en stor kastrull. Koka upp på hög värme.
2. Sänk värmen till låg och låt puttra tills potatisen är mjuk, cirka 10 minuter. Häll av vattnet.
3. Lägg tillbaka potatisen i grytan, stäng av värmen och mosa. Rör ner mjölken, fonden och margarinet tills det smält.
4. Krydda moset med svartpeppar.