मसाला रोस्टेड आलू
Indien
Kryddig rostad potatis
Det här är ett
enkelt recept fyllt med smak. Du kan servera det med vilket indiskt tunnbröd
som helst. Det tar lite tid att göra denna rätt, så gör den till matlåda
också vetja. Och så kan du packa med den när du ska ut och resa, som färdkost. Servera annars gärna ihop med dal makhani (se recept på hemsidan) och phulka (se även här recept på hemsidan).
- Tillagningstid: 50 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 254
Ingredienser
Små potatisar, 500 g
Olja, 4 msk
Hel spiskummin, 1½ tsk
Asafoetida, ¼ tsk
Mangopulver (amchur), 1 tsk
Salt efter smak
Citron, 1 st
Korianderfrön, 1 tsk
Torkade röda chilifrukter, 4 st
Hel svartpeppar, 1 tsk
Fänkålsfrön, 1 tsk
Tillagning
1. Skölj först potatisen och koka den i en tryckkokare på en eller två visselpipor. Öppna när trycket har släppt och ta bort skalet. Ställ åt sidan.
2. Lägg koriander-, fänkåls- och 1 tsk spiskumminfrön tillsammans med torkad chili och svartpeppar i stekpanna och fräs i 2 minuter.
3. Stäng av värmen, låt svalna lite. Lägg kryddorna i en mixerkvarn och mal dem. Ta upp kryddblandningen i en skål och ställ åt sidan.
4. Värm olja i en stekpanna. Tillsätt ½ tsk spiskumminfrön och asafoetida. Tillsätt efter 10 sekunder potatis, de mixade kryddorna, mangopulver och salt.
5. Blanda och stek tills potatisen blir knaprig. Stäng då av värmen och servera varmt, till exempel med parathabröd och raita till frukost.