Mantar dolması

Turkiet

Fyllda svampar

Det här är enkelt att göra, gott, annorlunda och värt att testa! Här kommer ett läckert recept på fyllda svampar med ost, mycket cheddar! En rätt att älska och göra ofta. Kasseri är en skyddad beteckning i EU på hård eller medelhård gul fårost producerad i bestämda delar av Grekland - den får inte kallas kasseri i annat fall. Den är icke desto mindre vanlig i Turkiet där den också både produceras och säljs. På Balkan görs också en snarlik ost under beteckningen kashkaval.

  • Tillagningstid: 1 timme inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 2-4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 440

Ingredienser

Stora champinjoner, 1 kg

Smör efter behov

Kasseriost, riven, 4 dl

Skivor av gammalt bröd, rivna, 4 st

Mjölk, 1 dl

Färsk bladpersilja, 1 knippe

Röda paprikaflingor (pul biber) efter smak

Salt efter smak

Tillagning

1. Skölj svampen och tar bort svampfötterna. Lägg 1 tesked smör i mitten av varje svamphuvud.

2. Lägg svampen på en ugnsplåt och grädda dem i 180 graders värme tills den mjuknar något.

3. Skär bort kanterna på brödet och kör resten av brödet genom matberedaren.

4. Riv osten med den fina delen av rivjärnet.

5. Blandar brödsmulor, ost, finhackad bladpersilja, mjölk, salt och peppar.

6. Fyll svampen med ostblandningen. Grädda i ugnen tills osten smälter.