Куриный суп с домашней лапшой
Ryssland
Kycklingsoppa med hemgjorda nudlar

Ryska soppor är klassiska men kan ibland uppfattas som lite smaklösa. Ju mer man äter av dessa soppar, desto mer älskar man dem dock. En favoritsoppa för många i Ryssland är denna enkla kycklingbuljongsoppa med nudlar – speciellt hemlagade. Här är ett lättlagat vardagsrecept, ack så fint :)
- Tillagningstid: 1 timme 35 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 6
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 356
Ingredienser
Kycklingklubbor, 2 st
Morot, 1 st
Gula lökar, 1 st till kycklingen + 1 st till soppan
Lagerblad, 1 st
Vitlöksklyftor, 2 st
Pepparkorn efter smak
Fasta potatisar, 3-4 st
Ägg, 1 st
Äggula, 1 st
Vetemjöl, 150 g
Färsk dill efter smak
Tillagning
1. Lägg kycklingbenen i en kastrull, lägg ner en liten lök med ett kors skuret i toppen samt ett lagerblad.
2. Tillsätt pepparkorn och 2 pressade vitlöksklyftor till kycklingen. Häll på 1½ l vatten, tillsätt salt, sätt på värmen och koka upp. Sänk värmen till låg, skumma av och låt koka i cirka 40 minuter, skumma av vid behov. Sila buljongen. Kyl kycklingen, ta bort köttet från benen och skär i små bitar.
3. Förbered nudlarna medan kycklingen kokar. Häll mjöl på bordet i en hög, gör en fördjupning i mitten och vispa ner ägget och äggulan i den. Knåda tills degen är slät. Degen kommer att bli väldigt seg.
4. Slå in
degen i plastfolie och låt den vila i 30 minuter. Kavla sedan ut den tunt och skär i
nudlar.
5. Häll tillbaka den silade buljongen i kastrullen och låt koka upp. Tillsätt eventuellt salt efter smak. Tillsätt potatis skuren i medelstora kuber.
6. Skär morötterna i medelstora tärningar och finhacka den återstående löken. Stek i en stekpanna på medelvärme tills de är lätt gyllenbruna, cirka 4-5 minuter.
7. Lägg ner den stekta moroten och löken med potatisen. Koka tills grönsakerna är mjuka, cirka 15-20 minuter. Tillsätt nudlar i soppan 3-5 minuter innan den är klar.
8. Lägg upp portioner i sopptallrikar. Servera med finhackad dill.