Käseschnitte mit spiegelei

Schweiz

Ostskivor med stekt ägg

Denna lättlagade men ändå sofistikerade osträtt kommer med två typer av ost: Färskost och raclette. Lite vitlök. Toppad med ett stekt ägg. Mums! 

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 694

Ingredienser

Lantbröd eller pumpernickel (Schwarzbrot), dagsgammalt, 4 stora skivor

Vitt vin eller fruktsaft, 4 msk

Schweizisk färskost, 4 msk

Vitlöksklyftor, 3 st

Racletteost (gärna smaksatt med t ex örter eller peperoni), 400 g

Ägg, 4 st

Smör efter behov

Salt efter smak

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader med över- och undervärme (eller 180 grader i varmluftsugn).

2. Lägg brödskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över vin och bred färskost ovanpå. Lägg skivad vitlök och ost på brödskivorna.

3. Grädda i den övre delen av den förvärmda ugnen i 10-15 minuter.

4. Stek ägg i varmt smör, tillsätt salt.

5. Lägg de ugnsbakade ost- och brödskivorna på fat och fördela de stekta äggen ovanpå.