Käseschnitte mit spiegelei
Schweiz
Ostskivor med stekt ägg

Denna lättlagade men ändå sofistikerade osträtt kommer med två typer av ost: Färskost och raclette. Lite vitlök. Toppad med ett stekt ägg. Mums!
- Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Förrätt
- Kalorier/portion (kcal): 694
Ingredienser
Lantbröd eller pumpernickel (Schwarzbrot), dagsgammalt, 4 stora skivor
Vitt vin eller fruktsaft, 4 msk
Schweizisk färskost, 4 msk
Vitlöksklyftor, 3 st
Racletteost (gärna smaksatt med t ex örter eller peperoni), 400 g
Ägg, 4 st
Smör efter behov
Salt efter smak
Tillagning
1. Värm ugnen till 200 grader med över- och undervärme (eller 180 grader i varmluftsugn).
2. Lägg brödskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över vin och bred färskost ovanpå. Lägg skivad vitlök och ost på brödskivorna.
3. Grädda i den övre delen av den förvärmda ugnen i 10-15 minuter.
4. Stek ägg i varmt smör, tillsätt salt.
5. Lägg de ugnsbakade ost- och brödskivorna på fat och fördela de stekta äggen ovanpå.