Izgara tavuk kanat

Turkiet

Grillade kycklingvingar

Grillade kycklingvingar är perfekt att bjuda på en sommardag i trädgården. Med detta turkiska recept passar de fint med pitabröd och en god sallad. Grillad tomat och grön sivripaprika passar också bra till. Den som vill gör ett gott pilaffris som tillbehör, annars räcker det bra med sallad och pita.

  • Tillagningstid: 2 timmar 25 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 2-4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 734

Ingredienser

Kycklingvingar, 1 kg

Turkisk yoghurt, 4 msk

Gul lök, ½ st

Vitlöksklyftor, 4-5 st

Citron, ½ st

Olivolja, 2 msk + olja till grillen

Paprikapasta, 1 tsk

Paprikaflingor (pul biber), 1 tsk

Torkad timjan, 1 tsk

Malen spiskummin, 1 tsk

Svartpeppar, 1 tsk

Torkad mynta, 1 tsk

Pitabröd efter smak som tillbehör

Tillagning

1. Skölj kycklingvingarna noggrant.

2. Riv löken och vitlöken. Pressa saften ur citronen. Blanda alla ingredienser till marinaden i en djup skål och blanda den med vingarna. Låt vila täckt i kylen i minst 2 timmar. Ju längre den vilar, desto mer perfekt blir resultatet.

3. De marinerade vingarna tillagas på grillen och serveras med pitabröd och gärna en läcker herdesallad (recept finns på hemsidan).