Itsetehty vaniljajäätelö
Finland
Hemgjord vaniljglass på skummjölk
Hemgjord vaniljglass smakar helt underbart. Dekorera gärna den hemgjorda vaniljglassen efter din egen smak med bär, frukt, vispgrädde och chokladsås - eller ha den till finska äppelpajer och du får de mest ljuvliga äppelbakelser :)
- Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser och tid att tina efter frysningen + 24 timmar i frysen
- Antal portioner: 4
- Kategori: Dessert
- Kalorier/portion (kcal): 194
Ingredienser
Vaniljstång, 1 st
Skummjölk, ½ l
Strösocker, 60 g
Äggulor, 4 st
Tillagning
1. Dela vaniljstången och gröp ur fröna. Koka upp mjölken, hälften av sockret och vaniljstången tillsammans. Vispa äggulorna, resten av sockret och vaniljfröna ljust och pösigt. Tillsätt det till den kokande mjölken. Värm försiktigt, rör hela tiden. Grädden får inte koka utan ska göras tjock.
2. Lägg glassmeten i en ren behållare och låt den svalna. Rör om då och då för att förhindra att ett skinn bildas. Ställ in smeten i kylen tills den är helt kall och frys den sedan i glassmaskinen. Glassen kan sedan förvaras i frysen och tas ut cirka 8-10 minuter innan den serveras.