Honey-mustard ranch dressing
USA
Ranchdressing med honung och senap
En ranchdressing med smak av honung och senap fungerar fint som dressing till en sallad eller som dip till friterad kyckling eller grönsaker. Här görs kärnmjölk av mjölk med lite destillerad vit vinäger för att tjockna, vilket tar cirka 5 minuter. Den vita vinäger som säljs i USA är svår, kanske rentav omöjlig, att få tag på i Sverige, men det är lätt att göra sin egen - det är helt enkelt vanlig ättikssprit (som i Sverige brukar vara 12-procentig) som spätts med drygt lika mycket vatten som ättikssprit.
- Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 6
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 180
Ingredienser
Majonnäs, 1,2 dl
Mjölk, 4 msk
Destillerad vit vinäger (5-procentig ättikssprit), 1 tsk
Dijonsenap, 2 msk
Honung, 2 tsk
Torkad oregano, ½ tsk
Vitlökspulver, ½ tsk
Paprikapulver, ¼ tsk
Koshersalt och malen svartpeppar efter smak
Tillagning
1. Blanda ihop mjölken med den destillerade vita vinägern och låt stå i 5 minuter tills att en hemmagjord kärnmjölk bildas.
2. Blanda under tiden ihop övriga ingredienser. Vispa ner den hemmagjorda kärnmjölken och smaka av. Krydda med koshersalt (grovmalet salt) och färsk svartpeppar. Kyl i minst 15 minuter så att dressingen tjocknar.