Homemade blue cheese dressing
USA
Hemgjord ädelostdressing

Det här är en riktigt god hemgjord ädelostdressing. Den kan tunnas ut som salladsdressing eller hållas tjock för att doppa grönsaker i eller serveras med heta buffalokryddade kycklingvingar. Eller varför inte med ugnsbakade buffalokryddade blomkålsbuketter (recept finns på hemsidan)?
- Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 212
Ingredienser
Majonnäs, 4 msk
Sour cream (eller gräddfil), 4 msk
Blåmögelost, 55-60 g
Färsk bladpersilja, finhackad, 1 msk
Färskpressad citronsaft, 1 msk (kan uteslutas)
Fint havssalt, 1 nypa
Nymalen peppar, 1 nypa
Mjölk, kärnmjölk eller vatten efter behov för att tunna ut dressingen om så önskas
Tillagning
1. Blanda gräddfil, majonnäs, smulad ädelost, persilja, citronsaft, salt och peppar i en liten skål och rör om tills det är väl blandat och krämigt.
2. Använd baksidan av en sked för att pressa ner några ytterligare ädelostsmulor i såsen för ännu mer smak. Dressingen blir tjock vilket gör den perfekt för dipp.
3. Rör ner en eller två matskedar mjölk, kärnmjölk eller vatten för en mer hällbar dressing, om så önskas. Smaka av och justera med ytterligare citronsaft, salt och peppar.