Homemade blue cheese dressing

USA

Hemgjord ädelostdressing

Det här är en riktigt god hemgjord ädelostdressing. Den kan tunnas ut som salladsdressing eller hållas tjock för att doppa grönsaker i eller serveras med heta buffalokryddade kycklingvingar. Eller varför inte med ugnsbakade buffalokryddade blomkålsbuketter (recept finns på hemsidan)? 

  • Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 212

Ingredienser

Majonnäs, 4 msk

Sour cream (eller gräddfil), 4 msk

Blåmögelost, 55-60 g

Färsk bladpersilja, finhackad, 1 msk

Färskpressad citronsaft, 1 msk (kan uteslutas)

Fint havssalt, 1 nypa

Nymalen peppar, 1 nypa

Mjölk, kärnmjölk eller vatten efter behov för att tunna ut dressingen om så önskas

Tillagning

1. Blanda gräddfil, majonnäs, smulad ädelost, persilja, citronsaft, salt och peppar i en liten skål och rör om tills det är väl blandat och krämigt.

2. Använd baksidan av en sked för att pressa ner några ytterligare ädelostsmulor i såsen för ännu mer smak. Dressingen blir tjock vilket gör den perfekt för dipp.

3. Rör ner en eller två matskedar mjölk, kärnmjölk eller vatten för en mer hällbar dressing, om så önskas. Smaka av och justera med ytterligare citronsaft, salt och peppar.