हिरवी चटणी

Indien

Grön chutney

Här bjuds på ett recept på grön chutney av kålblad. Väldigt gott! Bladen på en blomkål kan med fördel användas till denna chutney - se där, inget blir bortkastat! Ostmassan kan ersättas av grekisk yoghurt som vispas upp.

  • Tillagningstid: 10 minuter 
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 64

Ingredienser

Kålblad, 1-2 stora 

Gröna chilifrukter, 4-5 st

Malen spiskummin, 1 msk

Citroner, 3 st

Ostmassa (dahi), 2 msk

Salt efter smak

Tillagning

1. Knäck kålbladen och skölj dem noggrant med lite ljummet vatten.

2. Skölj den grön chilin och tvätta citronen noggrant. Riv skalen av citronerna.

3. Blanda allt i en mixerburk. Tillsätt citronsaft vid behov efter smak. Sedär, klart!