हिरवी चटणी
Indien
Grön chutney
Här bjuds på ett recept på grön chutney av kålblad. Väldigt gott! Bladen på en blomkål kan med fördel användas till denna chutney - se där, inget blir bortkastat! Ostmassan kan ersättas av grekisk yoghurt som vispas upp.
- Tillagningstid: 10 minuter
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 64
Ingredienser
Kålblad, 1-2 stora
Gröna chilifrukter, 4-5 st
Malen spiskummin, 1 msk
Citroner, 3 st
Ostmassa (dahi), 2 msk
Salt efter smak
Tillagning
1. Knäck kålbladen och skölj dem noggrant med lite ljummet vatten.
2. Skölj den grön chilin och tvätta citronen noggrant. Riv skalen av citronerna.
3. Blanda allt i en mixerburk. Tillsätt citronsaft vid behov efter smak. Sedär, klart!