
Grilled margarita chicken
USA
Grillad margaritamarinerad kyckling

Här är ett recept på kycklingfiléer marinerade i en hemmagjord tequila-lime-marinad, grillad till perfektion och toppad med en superfräsch pico de gallo. Det är det perfekta receptet för en grillkväll på sommaren! Ha gärna mexikanska bönor till vetja, och en escabechesallad på grönsaker. Och varför inte en margaritadrink?
- Tillagningstid: 1 timme 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 532
Ingredienser
Kycklingbröstfiléer, 900 g
Lime, 4 st
Apelsin, 1 st
Tequila, 4 msk
Honung, 1 msk
Olivolja, 4 msk
Vitlöksklyftor, 4 st
Chilipulver, ½ tsk
Vitlökspulver, ½ tsk
Salt, ¾ tsk
Malen svartpeppar, ½ tsk
Malen spiskummin, ¼ tsk
Lökpulver, ¼ tsk
Cayennepeppar, ¼ tsk
Tomater, 225 g
Rödlök, ½ st
Jalapeño, 1 st
Färsk koriander, grovhackad, 1,2 dl
Tillagning
1. Lägg till ingredienserna till marinaden (saft från 2 lime, zest från 1 lime, saft från 1 apelsin, tequila, honung, olivolja, finhackade vitlöksklyftor, chilipulver, vitlökspulver, ½ tsk salt, svartpeppar, spiskummin, lökpulver och cayennepeppar) i en plastpåse med ziplås och skaka för att blanda. Kyl i minst en timme och upp till 24 timmar.
2. Gör en pico de gallo genom att blanda tärnade tomater, tärnad jalapeño, saft från 2 lime, grovhackad koriander och tärna rödlök i en medelstor skål. Täck över och ställ i kylen tills den ska serveras.
3. Värm grillen till medelhög värme när kycklingen är färdigmarinerad och låt temperaturen nå 245-250 grader. Lägg kycklingen direkt på grillgallret och låt den steka i 4-5 minuter. Vänd sedan och stek i ytterligare 4-5 minuter, eller tills innertemperaturen når 74 grader.
4. Lägg pico de gallo på toppen av varje kycklingbröst och servera med till exempel mexikanska svarta bönor och en escabechesallad på grönsaker. Och varför inte en mager apelsin- och grapefruktmargarita till det?