Grilled chicken salad
USA
Sallad med grillad kyckling
Den här salladen bygger på en mör marinerad kyckling grillad till perfektion lagd på en sallad med bacon, avokado, majs, ädelost och tomater. En rejäl sallad som är fylld med smak och så råkar den ju också vara full av näring.
- Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 6
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 416
Ingredienser
Kycklingbröst utan ben och skinn, 455 g
Romansallad, 1,45 l
Körsbärstomater, 1,8 dl
Majskorn, 1,8 dl
Gurka, hackad, 1,8 dl
Rödlök, tunt skivad, 4 msk
Bacon, stekt och smulad, 1,2 dl
Blåmögelost, smulad, 1,2 dl
Avokado, 1 st
Citronsaft, nypressad, 3 msk
Dijonsenap, 2 msk
Rödvinsvinäger, 3 msk
Strösocker, 2 msk
Schalottenlök, finhackad, 2 msk
Torkad oregano, ½ tsk
Torkad persilja, 1½ tsk
Olivolja, 0,8 dl
Salt efter smak
Nymalen peppar efter smak
Tillagning
1. Börja med dressingen. Lägg citronsaft, dijonsenap, vinäger, socker, schalottenlök, oregano, persilja och olja i en medelstor skål och vispa tills allt är väl blandat. Krydda med salt och peppar efter smak.
2. Häll hälften av dressingen i en behållare och spara för senare användning.
3. Lägg ner kycklingbrösten i skålen med resterande dressing. Marinera i minst en timme eller upp till 8 timmar.
4. Förvärm en utomhusgrill eller grillpanna till medelhög värme. Lyft kycklingen ur marinaden och lägg på grillen.
5. Stek kycklingen i 5-6 minuter per sida eller tills den är gyllenbrun och helt genomstekt.
6. Låt kycklingen svalna i 5 minuter och skiva sedan. Stek under tiden baconet så att det blir knaperstekt.
7. Grovhacka romansalladen och lägg den i en stor skål. Ringla hälften av den sparade dressingen över salladen.
8. Halvera tomaterna. Tärna gurkan. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Smula baconskivorna och smula mögelosten. Skala avokadon, halvera den, ta ur kärnan och skiva avokadohalvorna.
9. Ordna kyckling, tomater, majs, gurka, rödlök, bacon, ädelost och avokadon ovanpå salladen. Ringla resten av dressingen över toppen och servera sedan direkt.