
Grandma's classic southern biscuits and sausage gravy
USA
Mormors klassiska scones med korvsås från sydstaterna

Nu pratar vi amerikansk sydstatsfrukost, eller -brunch kanske snarare. Bröden behöver inte jäsa. Korvsåsen är en sydländsk klassiker med lite extra krydda för att göra den unik och ge den en kick. Tillsammans utgör bröden och såsen en perfekt kombination. Korvfärsen är vanlig färs men kryddad - använd inte korv med italienska kryddor här. Ät gärna med frukostpotatis (recept finns på hemsidan).
- Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 6
- Kategori: Frukost
- Kalorier/portion (kcal): 919
Ingredienser
Färdigkryddad korvfärs, 455 g
Vetemjöl, 1,2 dl
Osaltat smör, 2 msk
Mjölk, 8,4 dl
Mald svartpeppar, 1 tsk
Torkad salvia, 1 tsk
Chiliflingor, ¼ tsk (kan uteslutas)
Salt, 1 nypa
Butter milk biscuits, 12 st (se recept på hemsidan)
Tillagning
1. Bryn korvfärsen i en stor, djup stekpanna, gärna en gjutjärnspanna. Stek på medelhög värme, dela färsen i bitar. Stek tills inget rosafärgat kött finns kvar, i cirka 10 minuter.
2. Tillsätt det osaltade smöret när färsen är genomstekt och rör om tills det smält. Tillsätt sedan mjölet och rör ner tills det lösts upp.
3. Häll mjölken i stekpannan och höj värmen. Låt blandningen koka upp. Sänk värmen när det kokar och vispa kontinuerligt tills såsen börjar tjockna, vilket tar cirka 5 minuter.
4. Tillsätt kryddorna och rör om tills det blandas. Smaka av och justera kryddningen efter eget tycke. Servera sedan över varma butter milk biscuits och gärna med frukostpotatis som tillbehör (recept finns på hemsidan). Brunchen är serverad!