Frites maison au four

Frankrike

Ugnsbakade frites

Här är ett recept på pommes frites som inte behöver friteras. Det blir lättare och mindre fett. Och så behöver du ju ingen fritös! Dessa goda hemgjorda pommes, gjorda på lätt mjölig potatis som till exempel bintje, blir krispiga på utsidan och mjuka på insidan. De kan ätas som tillbehör till fint kött - eller bara ätas med ketchup eller majonnäs. Mums!

  • Tillagningstid: 40 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 178

Ingredienser

Bintjepotatis, 600 g

Olivolja, 2 msk

Salt efter smak

Tillagning

1. Värm ugnen till 220 grader.

2. Skölj och skala potatisen noggrant. Skär i remsor som är 1 cm tjocka eller mindre, sedan i stavar.

3. Lägg potatisstavarna i en stor skål och ringla olivolja över. Salta. Blanda väl så att allt blir jämnt fördelat.

4. Lägg potatisstavarna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 30 minuter. Kontrollera då och då att potatisen inte får allt för mycket färg, sänk i så fall ugnstemperaturen något.