
Fried ice cream
USA
Friterad glass

Det kan hända att du blir kär i detta läckra recept på friterad glass. Denna härliga dessert kommer att få det att vattnas i munnen eftersom den innehåller krämiga kulor av glass inslagna i en krispig cornflakes-beläggning och sedan friterad för att skapa ett knaprigt skal. Toppad med en klick chokladsås, vispad grädde och ett maraschinokörsbär är detta den ultimata desserten.
- Tillagningstid: 3 timmar 45 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Dessert
- Kalorier/portion (kcal): 592
Ingredienser
Vaniljglass, 4,7 dl
Majsflingor, finkrossade, 4,8 dl
Mald kanel, 1 tsk
Strösocker, 3 tsk
Äggvitor, 2 stora
Vegetabilisk olja efter behov till fritering
Chokladsås efter smak till servering
Vispgrädde efter smak till servering
Maraschinokörsbär efter smak som garnering (kan uteslutas)
Tillagning
1. Kyl en liten bricka i frysen eller kylen i några minuter. Klä med vaxduk eller bakplåtspapper.
2. Forma 4 stora kulor glass och lägg dem på den kylda plåten. Frys tills det är fast, cirka 30 minuter.
3. Rör under tiden ihop cornflakes, kanel och 2 teskedar socker i en skål. Vispa äggvitorna med den återstående teskeden socker i en annan skål tills de är väl blandade och knappt skummande (gör inte maräng!).
4. Rulla en fryst kula glass i cornflakesblandningen så att den täcks. Lägg i äggvitan och vänd för att täcka, sedan tillbaka i cornflakes. Se till att ytan på glassen är helt täckt. Lägg tillbaka i frysen. Frys i minst 3 timmar eller upp till 2 dagar.
5. Fyll en liten gryta med 7½ cm olja när glasskulorna är redo att friteras. Värm över medelhög värme tills oljan når en temperatur på drygt 180 grader.
6. Lägg en frusen glassboll på en hålslev och sänk försiktigt ner den i den heta oljan. Stek en i taget i 8 till 10 sekunder. Ta bort och knacka försiktigt med skeden på grytan så att överflödig olja droppar av. Lägg den stekta glassen på ett serveringsfat. Ringla över chokladsås och toppa med vispad grädde och ett körsbär om så önskas. Servera omedelbart.